گزارش تفصیلی همــشهری محله از زندگی پهلوان سیدعلی حق شناس ابر مـرد محــبوب طهران قدیم

ساخت وبلاگ

- از پهلوان اول پایتـخت فرزندش «سید رسول حق شناس» کارمند بازنشسته وزارت بهداری و از کشتی گیران قدیمی تهران باقی مانده است. سید رسول نام فرزندش را با یاد پهلوان اول پایتخت «سیدعلـی» گذاشته است. 

 حالا سیدعلی حق شناس مـورخ، روزنامه نگار، موسس و مدیر موسسات کانون تکواندوکاران ایران، اتحادیه متخصصان ورزش های رزمی و دبیر کل جمعیت سازمان های غیر دولتی ورزش ایران است. حق شناس بنیان گذار تاپ تکواندو نخستین سبک آزاد تکواندو جهان و از پایه گذاران کیک بوکسینگ در ایران است. با دکتر «سیدعلی حق شناس» درباره پدربزرگش گفت و گو کرده ایم. 
 --------------------------------------------------------------

* ایشان در خانواده ای روحانی به دنیا آمدند و پرورش یافتند و از دهه پنجاه زندگی صوفی دوازده امامی می شوند و نام خانوادگی خود را از «میرپور طهرانی» که نام بسیار قدیمی خاندانمان است به حق شناس تغییر می دهند که در ثبت احوال هم مسئولان اداره از او می خواهند پسوند «کمیاب» را هم به حق شناس اضافه کند.

* کشــتی پهلوانی و سنتی خیلی سخت و طاقت فرسا بوده است. تا به خاک مالیده شدن پشت دیگری، کشـتی را ادامه می دادند. بعضاً تا یکی دو ساعت کشـتی می گرفتند. ایشان با تجربه‌ی آن سال ها اولین نسل کشتی گیران «کشتی مدرن» را که قوانین راحت تری داشته و اوایل حدود ۲۰ دقیقه بوده است، آموزش می دادند. اگر کشتی ما از همان اول در جهان مدعی شد، به خاطر ورزش باستانی و کشتی پهلوانی ما است که توسط آخرین نسل پهلوانان کشور به نخستین کشتی گیران دوره‌ی جدید منتقل شد.

 

* در زورخـانه پدربزرگ، نام آورانی چون آقا تختی، آقا همادیان، حاجی عرب و ... با مسلک پهلوانی آشنا و پرورش یافتند.

 

* زورخــانه در قدیم به دلیل پیوستگی‌اش با نام امیرالمومنین علی(ع) و پرورش رادمردان، با اعتقادات مردم عجین بود و جزو اماکن مقدسه به شمار می‌آمد که مردم برای رواشدن حاجات خود به آن متوسل می‌شدند.

 

* امروز که در ورزش‌های مرتبط، هر روز دوپینگ یک قهرمان اعلام می‌شود، سَبک زندگی و تمرینی پهلوانان قدیم کشورمان می‌تواند به جای الگوهای کاذب خارجی، الگویی اساسی برای کسانی که پا در این راه می‌گذارند، باشد.

 

* قدیم در تهرون رسم بود که پهلوانان اسمی یا زورخانه دار می شدند یا قهوه چـی. آن زمان قهوه خانه بعد از مسجد دومین شبکه و محفل بزرگ اجتماعی بود که مردم از آن بسیار متاثر بودند. یاد دکتر شریعتی افتادم که به یکی از رفقایشان گفته بودند، می خواهم به قهوه خانه‌ها بروم و آن‌جا برای مردم صحبت کنم. این گفته‌ی مرحوم شریعتی مربوط به دهه‌ی‌ پنجاه است. حالا شما در نظر بگیرید حدود یک قرن پیش قهوه خانه چه تاثیری بر توده‌ی مردم و جریان سازی اجتماعی و سیاسی داشته است.

 

* وقتی پهلوانی که افتخار پایتخت است، بدون غرور بین مردم باشد و برای مردم کار کند و دست رد به سینه‌ی نیازمندی نزند، وقتی از اعتبار و نفوذش برای حل گرفتاری بندگان خدا استفاده کند، طبیعی است که محبوب دل ها بشود.

 

تدوین بسته های آموزشی کانون تکواندوکاران ایران، اهدایی به فدراسیون و هیات تکواندو استان تهران...
ما را در سایت تدوین بسته های آموزشی کانون تکواندوکاران ایران، اهدایی به فدراسیون و هیات تکواندو استان تهران دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : irantkd بازدید : 279 تاريخ : سه شنبه 23 خرداد 1396 ساعت: 22:44